Onderhoud en renovatie

Reinigen bestaande vloer

Onderhoud en renovatie is een goede manier om uw huidige houten vloer nieuw leven in te blazen.
D.m.v. een grondige reiniging met een speciale machine wordt al het vuil van uw vloer afgeborsteld, daarna wordt er een onderhoudsmiddel aangebracht, en is de vloer weer als nieuw! Wel zo hygienisch!

Schuren van de vloer

Ook voor het opknappen van bestaande parketvloeren bent u bij De Jel Parket aan het goede adres. Op professionele wijze schuren wij praktisch zonder stof uw vloer weer op, zodat alle krasjes en plekken verdwijnen. De vloer wordt minimaal drie keer geschuurd om de vloer compleet schoon te krijgen. Vervolgens wordt er een beschermlaag aangebracht en kunt u weer genieten van zo goed als nieuwe vloer.

Bij sommige houtsoorten (eiken, essen, grenen, lariks) is het mogelijk de toplaag te borstelen in plaats van deze te schuren. De oppervlakte wordt dan behandeld door middel van een staalborstelwals waardoor de zachte nerf wordt verwijderd. Het resultaat is een vloer met reliëf waardoor de houtnerf beter zichtbaar wordt, slijtvaster is en er natuurlijker uitziet.

Na het schuren of borstelen wordt de vloer afgewerkt met een lak of olie.

Afwerking

Lakbehandeling

De vloer wordt 3 keer afgelakt met een slijtvaste parketlak. Hiermee wordt een sterke beschermlaag aangebracht. Tegenwoordig kunt u lak uitkiezen met verschillende glansgradaties. Van extra mat tot hoogglans. Een gelakte vloer is het meest eenvoudig in onderhoud. Af en toe een vochtige doek en eventueel een onderhoudsmiddel aanbrengen en de vloer ziet er weer netjes uit.

Oliebehandeling

De vloer wordt 1 a 2 keer in een speciale vloerolie gezet. De olie wordt in de vloer geboend, later wordt de vloer dan opgewreven om een egaal geheel te verkrijgen. Het resultaat is een natuurlijke, matte parketvloer. Het verdere onderhoud is eenvoudig. Af en toe wat onderhoudsolie op de plaatsen waar nodig is en de vloer is weer beschermd. Het voordeel van deze afwerking is dus dat de vloer plaatselijk kan worden bijgewerkt en een mooie ‘natuurlijk’ uitstraling heeft.

Kom langs
in onze showroom
Neem eens een kijkje in onze showroom om onze vloeren en accessoires in het echt te bekijken of kom langs voor deskundig advies over het onderhoud van uw vloer. Naar contact