Houten vloeren

Een houten vloer leeft en straalt warmte en comfort uit. Een kwalitatief goede houten vloer is warmte-isolerend en kan dus worden gecombineerd met een vloerverwarming. Daarnaast zijn houten vloeren gemakkelijk schoon te houden en kunnen ze met goed onderhoud een leven lang mee gaan.

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair. Een verouderde vloer is namelijk praktisch en geeft een authentieke uitstraling aan uw interieur. Deze vloer is in verschillende patronen te leggen zoals visgraatpatronen, blokpatronen en kan zwevend en verlijmd worden gelegd. Door een speciale veroudering, waarbij de vloer licht wordt beschadigd, lijkt het alsof deze nieuwe vloer er al jaren ligt. Authentiek en karakteristiek! De lichte beschadigingen zorgen ervoor dat een nieuwe kras of putje niet meer opvalt.

Lamelparket

Lamelparket is een houten vloer bestaande uit een drietal lagen: de hardhouten toplaag, een kruislings verlijmde vurenhouten tussenlaag en een onderkant van overlangs verlijmd vurenhout. Deze constructie staat garant voor een zeer stabiel geheel waardoor de vloer zwevend (los van de betonvloer) op een isolatielaagje wordt gelegd. Tegenwoordig worden tussenlagen van vurenhout ook vaak vervangen d.m.v. mulitplex, deze vloeren hebben in principe dezelfde stabiele eigenschappen t.o.v. bovenstaande lamelparketvloeren.

Lamelparket is in bijna alle houtsoorten leverbaar. Afhankelijk van het type hout is een lamelplank leverbaar in verschillende breedtes en diktes. De delen bij De Jel Parket zijn rondom voorzien van groef en mes, op de goede wijze terug gedroogd en haaks. De planken worden zwevend gelegd of verlijmd aan de ondervloer. Ook zijn deze vloeren prima toe te passen met vloerverwarming.