Houten vloeren

Een houten vloer leeft en straalt warmte en comfort uit. Een kwalitatief goede houten vloer is warmte-isolerend en kan dus worden gecombineerd met een vloerverwarming. Daarnaast zijn houten vloeren gemakkelijk schoon te houden en kunnen ze met goed onderhoud een leven lang mee gaan.

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair. Een verouderde vloer is namelijk praktisch en geeft een authentieke uitstraling aan uw interieur. Deze vloer is in verschillende patronen te leggen zoals visgraatpatronen, blokpatronen en kan zwevend en verlijmd worden gelegd. Door een speciale veroudering, waarbij de vloer licht wordt beschadigd, lijkt het alsof deze nieuwe vloer er al jaren ligt. Authentiek en karakteristiek! De lichte beschadigingen zorgen ervoor dat een nieuwe kras of putje niet meer opvalt.

Lamelparket

Lamelparket is een houten vloer bestaande uit een drietal lagen: de hardhouten toplaag, een kruislings verlijmde vurenhouten tussenlaag en een onderkant van overlangs verlijmd vurenhout. Deze constructie staat garant voor een zeer stabiel geheel waardoor de vloer zwevend (los van de betonvloer) op een isolatielaagje wordt gelegd. Tegenwoordig worden tussenlagen van vurenhout ook vaak vervangen d.m.v. mulitplex, deze vloeren hebben in principe dezelfde stabiele eigenschappen t.o.v. bovenstaande lamelparketvloeren.

Lamelparket is in bijna alle houtsoorten leverbaar. Afhankelijk van het type hout is een lamelplank leverbaar in verschillende breedtes en diktes. De delen bij De Jel Parket zijn rondom voorzien van groef en mes, op de goede wijze terug gedroogd en haaks. De planken worden zwevend gelegd of verlijmd aan de ondervloer. Ook zijn deze vloeren prima toe te passen met vloerverwarming.

Traditioneel parket

Traditioneel parket, ook wel tapis parket genoemd, zijn plankjes met een dikte van 6 tot 10 mm en hebben geen groef of mes verbinding. De plankjes worden tegen elkaar aan gelegd en op een ondervloer van spaanplaat of multiplex gelijmd en genageld. De vloer wordt ter plaatse vlak geschuurd en alle spijkergaatjes en eventuele naadjes worden tussen het schuren door dicht gevoegd met vloeibaar hout. Het resultaat is een schitterende vlakke vloer die zeer stabiel blijft (praktisch geen naadvorming).

Traditioneel parket kan in tal van patronen worden gelegd en is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Bamboeparket

Een bamboeparketvloer wordt vervaardigd uit volwassen bamboestammen die selectief worden gekapt uit beheerde bossen. Hierdoor kan telkens weer nieuw materiaal worden geoogst. Bamboe is een grassoort en produceert aanmerkelijk meer aan biomassa dan de gangbare boomsoorten die worden gebruikt voor houtproductie. Een bamboeplant produceert elk jaar nieuwe scheuten. Dit houdt in dat er voor elke gekapte bamboepaal binnen een jaar weer een nieuwe staat. Na vier tot vijf jaar zijn deze weer oogstrijp en zo kan uit een bamboebos onbeperkt worden geoogst zonder dat de natuur hiervan schade ondervindt.

De gekapte paal wordt in stroken gespleten, geschaafd en tot latten verwerkt. een stoombehandeling dient ter verduurzaming en bescherming. Na droging worden de latten zorgvuldig geselecteerd. Ook hiervan zijn er alweer tal van variaties in dikte en breedte leverbaar welke u kunt bekijken in onze showroom. De hardheid van bamboe is hoger in vergelijking houtsoorten zoals beuken en eiken.

Mozaïekparketvloeren

Mozaïekparket is 8 mm massief hout. Deze vloer bestaat uit kleine strookjes (vaak blokjes van 16 x 16 cm) die in een bepaald patroon gelegd kunnen worden. Door de geringe afmetingen van de strookjes kan het hout direct worden verlijmd op de betonvloer/vlakke houten vloer. Hierna wordt de vloer weer vlak geschuurd, dicht gevoegd en afgewerkt d.m.v. olie of lak.

Massieve parketvloeren met mes en groef

Deze vloeren worden geleverd in een dikte van 15 tot 22 mm. Omdat deze vloeren voorzien zijn van een mes en groef verbinding is het niet nodig ze van boven af te vernagelen. De vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Laat u zich goed informeren wat voor u de mooiste oplossing is.

Kom langs
in onze showroom
Neem eens een kijkje in onze showroom om onze vloeren en accessoires in het echt te bekijken of kom langs voor deskundig advies over het onderhoud van uw vloer. Naar contact